категорії: новина

Біличанський ліс під загрозою. Слухання справи 2 вересня

теґи: Коцюбинське, адміністративний суд, біличанський ліс, слухання справи, ірпінська прокуратура

Київський апеляційний адміністративний суд 2 вересня розгляне справу за позовом Прокурора м . Ірпеня щодо скасування рішень Коцюбинської селищної ради, якими незаконно розширили межі селища та роздали лісові землі Київської громади мешканцям дніпропетровської області та місцевим депутатам. Суд першої інстанції Прокурор м Ірпеня програв , оскільки не подав до місцевого суду докази лісогосподпрського призначення розданих земель .

Телеканал СТБ , реагуючи на прохання активістів , відправив запит на Святошинське лісопаркове господарство й отримав пакет документів , які підтверджують , що землевласником спірних земель є громада Києва , а землекористувачем Святошинське ЛПГ з 1956 року . Ці документи журналісти телеканалу відправили до Генеральної прокуратури України та прокуратури Ірпеня.

Завдяки активним діям коцюбинчан та журналістів у суді буде представник прокуратури Київської області . Хід розгляду справи Генпрокуратурою взято на контроль .

" Генеральною прокуратурою України доручено прокурору Київської області забезпечити участь у розгляді згаданої справи судом апеляційної інстанції , урахувавши при цьому доводи , викладені у Вашому журналістському запиті ", – йдеться у відповіді на журналістський запит телеканалу СТБ за підписом Начальника головного управління представництва в суді , захисту інтересів громадян та держави при виконанні судових рішень ( Генпрокуратура ).

У прокуратурі області підтвердили , що на судовому засіданні 2 вересня буде їхній представник .

" Усе в нас є . Я думаю , проблем не буде з доказовою базою . Суд прийме законне рішення . Прокуратура захищатиме ліс в інтересах держави . Там буде наш найкращий кваліфікований представник ", – заявив Олег Кетов , начальник відділу представництва інтересів громадян і держави в судах ( прокуратура Київської області ).

Коцюбинчани звернулися до народного депутата Ксенії Ляпіної , яка направила відповідне депутатське звернення до Генеральної прокуратури .

" Хочу наголосити , що рішенням № 689/22-5 Коцюбинське селищна рада порушила вимоги частини 2 статті 174 Земельного кодексу України , відповідно до якої рішення про встановлення і зміну меж сіл , селищ приймаються Верховною Радою Автономної Республіки Крим , обласними , Київською чи Севастопольською міською радами за поданням районних та відповідних сільських , селищних рад .

Враховуючи викладене , відповідно до ст.ст. 16,17 Закону України " Про статус народного депутата України ", надсилаю зазначене колективне звернення Колісник_В.І . та Федорів_І.П . для розгляду , організації всебічного та об'єктивної перевірки викладених у ньому фактів та відповідного прокурорського реагування ", – йдеться у зверненні .

Поки питання вирішується в судах , мешканці Коцюбинського , Києва , Ірпеня , Бучі продовжують збір підписів , щоб надати лісу високий природоохоронний статус Національного парку , щоб жодна місцева влада не змогла в майбутньому роздавати в приватну власність рекреаційний ресурс України .

Головувати у суді 2 вересня буде Суддя Костюк Любов Олександрівна